G4Media: MApN admite că sistemul de comandă şi control folosit de unele structuri ale Forţelor Terestre prezintă „unele limitări operaţionale“

G4Media: MApN admite că sistemul de comandă şi control folosit de unele structuri ale
 Forţelor Terestre prezintă „unele limitări operaţionale“

Ministerul Apărării Naţionale admite, într-un răspuns oficial pentru G4Media.ro, că sistemul de comandă şi control utilizat de unele structuri din Forţele Terestre ”unele limitări în funcţionare din punct de vedere al îndeplinirii cerinţelor operaţionale”. MapN mai arată că o versiune actualizată a sistemului se află încă în teste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Precizările vin după ce G4Media.ro a dezvăluit că, într-o scrisoare adresată în 6 iunie 2018 fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, oficialii Circinus susţin că sistemul de comandă şi control utilizat în prezent de Armată, cunoscut sub numele de BC2A, este o ”soluţie falimentară” şi că pune în pericol viaţa militarilor.

”Aşa cum numeroase departamente din cadrul ministerului apărării au documentat şi numeroşi parteneri ai Satelor Unite/ NATO au confirmat, actualul sistem utilizat de România, BC2A, a picat cu ocazia în timpul mai multo r exerciţii militare Saber Strike din Polonia”, se arată în scrisoarea semnată de unul dintre directorii Circinus, Alan B. Stone şi transmisă acum un an ministrului apărării, dar şi Ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Detalii pe G4Media.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările