Directorul Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă: „Rata condamnărilor din România pentru fraude cu fonduri europene este nesatisfăcătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giovanni Kessler, directorul OLAF, crede că România a făcut progrese în lupta cu frauda, dar rezultatele rămân încă nesatisfăcătoare. FOTO: wikipedia.org
Giovanni Kessler, directorul OLAF, crede că România a făcut progrese în lupta cu frauda, dar rezultatele rămân încă nesatisfăcătoare. FOTO: wikipedia.org

Rata condamnărilor din România în urma cazurilor de urmărire pentru fraude cu fonduri europene rămâne nesatisfăcătoare, a declarat astăzi Giovanni Kessler, director-general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă (OLAF).

„Încă mai este de lucrat din punctul de vedere al rezultatelor judiciare în ceea ce priveşte rata condamnărilor realizate în urma cazurilor de urmărire pentru fraude cu fonduri europene”, a declarat astăzi Giovanni Kessler, director general al Oficiului European de Luptă Anti-Fraudă, aflat într-o vizită la Bucureşti. 

Astfel, chiar dacă numărul condamnărilor a înregistrat o creştere, rezultatele rămân sub aşteptări. „Avem o cooperare excelentă cu autorităţile din România şi se poate observa o creştere a rezultatelor din punct de vedere judiciar”, a spus Kessler. 

Kessler s-a întâlnit astăzi cu preşedintele Traian Băsescu, după ce a avut o întâlnire şi cu premierul Victor Ponta. De asemenea, oficialul european a discutat şi cu Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, precum şi cu şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu şefii autorităţilor vamale şi cu procurorul general al României. 

„Plec din România mult mai convins că aceasta vrea să participe la eforturile de luptă cu frauda. România este dornică şi capabilă să se ocupe de astfel de infracţiuni şi vrea să transmită un mesaj în acest sens”, a continuat directorul general al OLAF. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite