FOTO VIDEO Noile autobuze ale STB se strică pe bandă rulantă. Sindicalist: Se comportă de parcă ar avea 7-8 ani vechime. Reacţia Gabrielei Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
stb

Valer Ciobănescu, preşedintele Sindicatul Şoferilor din STB (fosta RATB) susţine că noile autobuze care abia au intrat pe în circulaţie în Bucureşti au mari probleme tehnice. “Se comportă de parcă ar avea 7-8 ani vechime”, spune Ciobănescu.

UPDATE Gabriela Firea a declarat luni că nu se confirmă informaţia că sunt probleme la cele 30 de autobuze intrate pe traseu de la 1 decembrie, după ce presa a relatat că au existat câteva autobuze Otokar cu probleme. Ea a făcut şi o gafă în declaraţii: deşi suntem în 3 decembrie, ea a spus că autobuzele „au intrat în trafic de pe 4 decembrie”, arată digi24.ro

„Din păcate nu se confirmă ştirea potrivit căreia toate autobuzele care au fost achiziţionate şi sunt acum în trafic sunt defecte. Este o nouă ştire falsă. A fost o singură situaţie, o singură defecţiune dintre cele 30 de autobuze care au intrat în trafic de pe 4 decembrie (sic!). Doar un singur caz se confirmă, care s-a şi remediat în aceeaşi zi şi autobuzul a circulat pe traseu chiar din acea zi”, a spus Gabriela Firea, luni după-amiază.

Valer Ciobănescu a enumerat pentru "Adevărul" câteva probleme tehnice avute de autobuzele abia intrate în traseu.

„Maşinile au probleme de pornire la rece şi trebuie ajutate cu baterii suplimentare. La maşinile vechi, Mercedes, nu avem astfel de probleme. În plus, la cald, la pornirea de la capătul de linie scot un aşa fum că până şi pasagerii deschid geamurile că noxele ajung şi în interior. Şi sunt Euro 6", spune sindicalistul. 

Valer Ciobănescu mai declară că, la ieşirea din autobază, un autobuz a avut pierdere de combustibil, iar un altul i-a luat locul şi că două autobuze au avut probleme cu deschiderea usilor şi la fel au fost înlocuite cu altele. 

stb

În plus, un autobuz  a întrat în autobaza, deoarece s-a blocat uşa de la conducătorul autobuz şi numai în atelier au reuşit să o deblocheze pentru a coborî şoferul, mai spune Ciobănescu. 

   

Citeşte şi:

FOTO Noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei nu pot porni cu propriile baterii. Ce soluţie improvizată au găsit mecanicii

Ce probleme au avut şoferii cu noile autobuze cumpărate de Primăria Capitalei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite