FOTO Indicatoarele, un pericol pe autostrada A3: ordinea localităţilor a fost inversată, iar Braşov, înlocuit cu Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada transilvania ungheni ogra iernut foto asociatia pro infrastructura

Indicatoarele rutiere sunt extrem de importante când vorbim de siguranţa traficului pe şosele, plasarea greşită a acestora sau afişarea unui conţinut necorespunzător realităţii putând duce la comportamente imprevizibile, chiar periculoase din partea şoferilor.

„Inconsecvenţa semnalizării localităţilor generează confuzie şi cauzează comportamente imprevizibile, chiar periculoase, din partea şoferilor.

Nu de puţine ori am văzut manevre de întoarcere la limita legii, mers în marşarier pe drumurile naţionale şi autostrăzi (sau chiar condusul pe contrasens) şi viraje luate din scurt (evitând încadrarea greşită pe benzi şi bretele)”, arată Asociaţia Pro Infrastructură.

Potrivit acesteia, pe sectorul inaugurat în 12 decembrie 2018 pe Autostrada A3 între Iernut şi Aeroport Târgu Mureş, la 3 km de ieşirea de pe autostradă din nodul Ungheni, cei care se deplasează spre Târgu Mureş pot vedea un panou unde sunt menţionate comuna Sînpaul şi oraşul Ungheni.

panou 1

„Trecem peste amatorismul din indicatorul 2, unde ordinea celor două localităţi a fost inversată, şi ajungem la al treilea. Aici Sînpaul dispare complet şi apare în loc Turda. Mai înaintăm şi observăm cu stupoare că dispare şi oraşul Braşov, fiind înlocuit de Bacău! Spre uşurarea noastră, acesta este ultimul panou, nemaiexistând posibilitatea de a crea şi mai multă confuzie”, semnalează Asociaţia.

2

Situaţia prezentată este uzuală pe drumurile din România şi provoacă de cele mai multe ori derută, mai ales celor nefamiliarizaţi cu zona respectivă. 

3
4

„Deseori şoferii cred că au ratat ieşirea corectă pentru că nu mai văd localitatea urmărită şi încearcă să întoarcă neregulamentar.

Solicităm specialiştilor în siguranţa circulaţiei din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să trateze cu mai multă responsabilitate şi inteligenţă proiectele de semnalizare rutieră”, încheie reprezentanţii Asociaţiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite