Fostul şef al Autorităţii Vămilor nu poate justifica peste 97.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat comisia de specialitate în cazul lui Mărgineanu
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat comisia de specialitate în cazul lui Mărgineanu

Fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) Radu Traian Mărginean, în prezent şef birou la Direcţia Accize Ilfov, nu poate justifica peste 97.000 de euro, iar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a cerut comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucureşti să verifice averea acestuia din perioada în care a avut funcţii în ANV.

Inspectorii ANI au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de 352.328,79 de lei (aproximativ 97.469 de euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de Radu Traian Mărginean, împreună cu familia sa, în perioada în care a avut funcţii de conducere în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, se arată într-un comunicat de miercuri al instituţiei.

În perioada 2007-2010, Radu Traian Mărginean ar fi realizat, împreună cu soţia sa, venituri salariale în valoare de 597.806,61 de lei, iar modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 950.135,4 lei, se arată într-un comunicat emis de ANI.

Astfel, ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a verifica modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Radu Traian Mărginean în perioada în care a avut funcţii de conducere la Autoritatea Naţională a Vămilor.

Inspectorii ANI au precizat că Radu Traian Mărginean a ocupat din 11 aprilie 2007 funcţia de director adjunct la Direcţia Antifraudă Vamală din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, iar din 1 ianuarie 2008, funcţia de director adjunct al Direcţiei Supraveghere Accize şi Operaţiuni Vamale de la ANV.

Mărginean a fost, de pe 3 februarie 2009 până pe 9 februarie 2011, vicepreşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor. În perioada mandatului de vicepreşedinte a fost suspendat de drept din funcţia de conducere.

Începând cu 2 iulie 2013, Radu Traian Mărginean este şef birou în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Ilfov.

Radu Traian Mărginean a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. Acesta a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, a precizat ANI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite