Fostul prim-procuror al Parchetului Buftea, condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul Nelu Carpen a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare
Procurorul Nelu Carpen a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare

Nelu Carpen, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, a fost condamnat de către magistraţii Curţi Supreme la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul în care era acuzat de fapte de corupţie. Decizia este definitivă.

Pe 16 iulie 2010, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Nelu Carpen, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, judecătorul de la Judecătoria Buftea, Aurică Sterea şi avocaţii Adrian Richartt Zamfirachi, pentru costituire de grup infracţionat organizat, mită, trafic de influenţă, favorizarea infractorului, fals în înscrisuri oficiale, potrivit unui comunicat de vineri al procurorilor.

În acelaşi dosar au mai fost judecate alte nouă persoane, Mihail Vişan, Gheorghe Cojocaru, Bogdan Vornicu, Gigi Alexandru Lovasz, Adriana Gheorghe, Daniel Niţu, Marian Cazacu, Marian Cărbunaru şi Aurelia Cărbunaru, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Procurorii au stabilit că, în perioada octombrie - decembrie 2009, Nelu Carpen, în calitate de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, ar fi pretins, prin intermediul avocatei Claudia Ileana Gîlceav, 4.000 de euro de la două persoane (dintre care una era cercetată într-un dosar penal aflat pe rolul DNA), pentru a facilita dispunerea, faţă de persoana cercetată, a unei soluţii de netrimitere în judecată. 

Astfel, procurorul Carpen ar fi creat premisele ca persoana cercetată să beneficieze de soluţie şi a infirmat rechizitoriul emis în dosarul respectiv, a înlesnit administrarea frauduloasă a unor probe şi a transmis îndrumări cu privire la atitudinea pe care trebuia să o adopte persoana cercetată în cadrul unor proceduri judiciare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite