Forţele Navale s-au implicat în acţiunea de căutare a pescarilor dispăruţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele Navale Române au executat vineri, 8 martie, o misiune de căutare şi salvare a celor trei persoane dispărute în largul mării, în ziua de 6 martie, care se aflau la bordul unei ambarcaţiuni pescăreşti.

Elicopterul Puma Naval 141, a cărui intervenţie a fost solicitată de Centrul maritim de coordonare a acţiunilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare din cadrul Autorităţii Navale Române, a decolat de pe Aerodromul Tuzla, la ora 14.15, şi a revenit în baza aeriană în jurul orei 17.00.

Suplimentar, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat corvetei „Contraamiral Eustaţiu Sebastian” (Cvt-264), care se întorcea spre Portul Militar Mangalia după participarea la un exerciţiu multinaţional, să se alăture operaţiunilor de căutare-salvare,  cu misiunea de a căuta persoanele dispărute în raionul cuprins între Tuzla şi Vama Veche, până la limita apelor teritoriale ale României. După încheierea misiunii, nava militară a acostat la Mangalia în jurul orei 17.00.

"Intervenţia Forţelor Navale Române s-a desfăşurat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia în situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat MApN.

Reamintim că unul dintre cei dispăruţi este Stănică Gheorghe, patronul unei cherhanale din 2 Mai. El este şi consilier local din partea Partidului Social Democrat. Alături de el se mai aflau în barcă Vasile Pârvu şi Călin Cristian. Cei trei bărbaţi au vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite