Două românce susţin că au fost urmărite de necunoscuţi în hotelul din Turcia. Reacţia MAE

Două românce susţin că au fost urmărite de necunoscuţi în hotelul din Turcia. Reacţia MAE

Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale Foto: Arhivă

Două românce, mamă şi fiică, care au plecat în vacanţă în Alanya, Turcia, s-au baricadat în cameră, după ce, spun ele, ar fi fost urmărite de mai multe persoane din incinta hotelului în care sunt cazate. Ambasada României la Ankara a fost notificată de acest caz, potrivit Ministerului Afacerilor de Externe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele două românce ar fi plecat în vacanţă în staţiunea Alanya din Turcia cu o agenţie de turism din Zalău. Ele s-au cazat la un hotel din staţiune, unde acum se confruntă cu o situaţie cel puţin ciudată. Ele susţin că au fost urmărite şi hărţuite de persoane necunoscute în incinta hotelului, iar de frică s-au încuiat în cameră, conform Digi24.

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Ankara a fost notificată la data de 23 iulie 2021, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către un cetăţean român cu privire la situaţia deosebită în care se află acesta, alături de un membru de familie, la o unitate hotelieră din Alanya, Turcia. Potrivit informaţiilor obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice de la persoana în cauză, cei doi cetăţeni români se află în vacanţă în Republica Turcia, iar în ultimele zile aceştia ar fi fost urmăriţi de persoane necunoscute, atât în incinta unităţii hoteliere, cât şi în exteriorul acesteia”, se arată în comunicatul transmis de MAE, duminică, ziarului Libertatea

Reprezentanţii misiunii diplomatice au anunţat de urgenţă, cazul unităţii de poliţie competente şi au contactat unitatea de cazare pentru a solicita detalii suplimentare privind situaţia semnalată. 
 
De asemenea, MAE a mai transmis că Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu cetăţenii români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările