Dosarul lui ÎPS Teodosie, la final. Un denunţător s-a „lepădat” de DNA în sala de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IPS Teodosie, la Instanţa supremă Imagine: Ionuţ Mureşan
IPS Teodosie, la Instanţa supremă Imagine: Ionuţ Mureşan

Instanţa supremă a anunţat, vineri, că în 31 ianuarie vor fi ascultate pledoariile finale în dosarul de corupţie al IPS Teodosie (Teodosie Petrescu - n.r.) în care prelatul a fost achitat de prima instanţă pentru acuzaţiile de fals în declaraţii şi fraude cu fonduri europene, transmite StiripeSurse.ro.

La termenul de vineri a fost audiat un martor denunţător care nu şi-a mai susţinut delaţiunea dată în faţa procurorilor DNA, arată sursa citată.

Acum, acesta riscă un dosar de mărturie mincinoasă. Iată cum a decurs dialogul dintre martor şi judecător în sala de şedinţă:

Martorul Niculae Marghiol: Nu pot explica de ce la urmărirea penală am declarat că Petrescu Tedosie mi-a spus referitor la viţa de vie că noi doar trebuie să cerem fonduri, nu să o şi lucrăm, întrucât au trecut mulţi ani de atunci. Precizez că nu am discutat cu Petrescu Teodosie despre sumele de bani necesare pentru întreţinerea viţei de vie.

Judecător: Eraţi nemulţumit de ceva?

Martorul Marghiol Niculae: Da domnule judecător....că s-au pus nişte lucrări acolo şi că Arhiepiscopia nu mi-a dat nici banii şi nici salariul pentru aducerea utilajelor mele şi a lucrărilor făcute de mine pe banii mei. Nici acum nu am recuperat banii.


Dosarul lui IPS Teodosie ajunge la final, iar decizia pe care o va lua completul de trei judecători al ICCJ va fi una definitivă. Apelul procurorilor DNA este soluţionat de completul de judecată format din preşedintele Andrei Claudiu Rus şi judecătorii Maricela Cobzariu şi Lucian Săndel Macavei.

La plecarea de la instanţa supremă prelatul a spus pe ton scăzut că se va prezenta la ultimul termen de judecată al apelului procurorilor DNA Constanţa.

Instanţa supremă a reluat, vineri, dezbaterile în cazul apelului declarat de procurorii DNA împotriva deciziei Curţii de Apel Constanţa care a stabilit achitarea Înalt Prea Sfinţitului Teodosie în dosarul în care este acuzat că a prezentat declaraţii false în relaţia cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) legat de terenuri cu viţă de vie inexistentă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite