Dosare penale - da, cursuri auto - ba! 140 de scuterişti sunt cercetaţi pentru că au condus mopede fără permis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape două săptămâni de la intrarea în vigoare a noii legislaţii rutiere 140 de scuterişti s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinşi conducând mopede fără permis. Totodată, poliţiştii au dat 97 de sancţiuni contravenţionale, pentru abateri la regimul circulaţiei săvârşite de aceştia.

Începând din 19 ianuarie, potrivit noilor prevederi rutiere, pentru a conduce un moped pe drumurile publice, şoferii trebuie să aibă vârsta de cel puţin 16 ani şi să deţină permis de conducere categoria AM.

Scuteriştii prinşi fără permis se apără însă susţinând că nu pot intra în legalitate nici dacă vor, deoarece şcolile de şoferi au sistat pentru moment înscrierile pentru cei care vor să urmeze cursurile de legislaţie pentru conducătorii de mopede.

„Reprezentanţii şcolilor de şoferi nu fac momentan înscrieri pentru cei care vor să-şi ia permisul de conducere pentru mopede (AM). Motivul: metodologia nu este încă pusă la punct, iar instructorii şcolilor auto nu ştiu ce anume să ne înveţe“, explică unul dintre tinerii prinşi fără permis.

Oficialii Autorităţii Rutiere Române (ARR) spun că ştiu problema cu care se confruntă scuteriştii şi că situaţia se va regla în momentul în care va apărea un ordin al Ministerului Transporturilor. 


„ARR, este subordonată direct Ministerului Transporturilor, şi într-adevăr este instituţia care se ocupă cu programa legislativă din şcolile auto. Noi ar trebui să facem propuneri în legătură cu organizarea cursurilor legislative, a programei din şcolile de şoferi. Aceste propuneri sunt trimise mai departe Ministerului Transporturilor. Odată aprobate, urmează să fie implementate. Ceea ce ştiu este că propunerile au fost trimise la minister şi aşteptăm“, au declarat oficiali din cadrul ARR.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite