Toate modificările din Codul Rutier, valabile de sâmbătă, 19 ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasluienii s-au înghesuit în fiecare zi la uşile serviciului FOTO:adevarul
Vasluienii s-au înghesuit în fiecare zi la uşile serviciului FOTO:adevarul

Control medical obligatoriu, permis de conducere pentru mopede şi modificarea vârstei minime pentru obţinerea carnetului de şoferi. Acestea sunt noile prevederi rutiere care vor intra în vigoare de sâmbătă, 19 ianuarie.

Pe lângă controlul medical obligatoriu, şi modificarea limitei de vârstă pentru obţinerea carnetului de conducere pentru camioane (categoria C) şi TIR-uri (categoria CE) a iscat nemulţumiri atât în rândul reprezentanţilor şcolilor de şoferi, cât şi în cel al tinerilor care au urmat sau urmează în această perioadă cursurile şcolilor cu profil de transporturi, cu specializarea pe maşini de mare tonaj. 

Şi asta pentru că, potrivit noilor reglementări, permisul pentru camioane şi TIR-uri poate fi obţinut doar de la vârsta de 21 de ani, şi nu de la 18 ani aşa cum era prevăzut până în prezent. Iar tinerii cursanţi susţin că, odată aplicată, această prevedere îi va lăsa şomeri. 

De partea cealaltă, oficiali ai Direcţiei Înmatriculări Permise au explicat că ştiu situaţia în cauză, însă afirmă că au anunţat din timp şcolile de profil să nu mai primească astfel de dosare, având în vedere modificările legislative care urmau să intre în vigoare. 

Citeşte aici ce se va schimba din 19 ianuarie în Codul Rutier 

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite