Diplomatul rus care a lovit o tânără pe zebră va fi judecat la Moscova. Motivarea Instanţei: o administrare mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locul în care tânăra de 19 ani a fost rănită grav de diplomatul rus Alexandr Evsiukov
Locul în care tânăra de 19 ani a fost rănită grav de diplomatul rus Alexandr Evsiukov

Judecătoria sectorului 3 Bucureşti susţine că a fost nevoită, în virtutea unei bune administrări a justiţiei, să transfere procedurile de cercetare în cazul diplomatului rus Alexandr Evsiukov, pentru că, potrivit convenţiilor internaţionale, Rusia este o ţară ce nu-şi extrădează cetăţenii.

Judecătoria sectorului 3 notează în motivarea deciziei prin care a hotărât transferarea procedurilor penale către Rusia, în cazul diplomatului Alexandr Evsiukov că, dacă ar fi respins solicitatea procurorilor în acest sens şi ar fi stabilit continuarea cercetărilor în România, ancheta ar fi fost mult îngreunată, potrivit Mediafax.

„Instanţa constată că în cazul cetăţeanului rus Evsiukov Alexandr o eventuală cerere de extrădare sau predare ar urma să fie refuzată, dat fiind că potrivit declaraţiei formulate în raport de Convenţia Consiliului Europei privind extrădarea din 13 decembrie 1957, Federaţia Rusă nu îşi extrădează propriii cetăţeni“, se arată în documentul citat.

Judecătorul notează că anchetatorii români au stabilit că „în zona producerii accidentului existau următoarele indicatoare rutiere: trecere de pietoni, oprire interzisă, cedează trecerea şi obligatoriu la dreapta, calitatea marcajelor şi indicatoarelor fiind vizibilă şi fără denivelări în carosabil“.

Diplomatul rus, aflat la volanul unei maşini aparţinând Ambasadei Rusiei, a rănit grav o tânără de 19 ani, pe 21 octombrie 2012, care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni.

21 octombrie: Momentul în care Alexandr Evsiukov a izbit, pe trecerea de pietoni, o studentă care traversa regulamentar

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite