Diplomaţi străini în Belgia, inclusiv români, supuşi unor presiuni să-şi plătească amenzile rutiere

Diplomaţi străini în Belgia, inclusiv români, supuşi unor presiuni să-şi plătească amenzile rutiere

Diplomaţii, obligaţi să îşi plătească amenzile FOTO Adevarul

Ministrul belgian de Externe Didier Reynders a întreprins demersuri prin care diplomaţi aflaţi la post în ţara, inclusiv români, care refuză să-şi plătească amenzile de circulaţie, să facă acest lucru, relatează ziarul Het Laatste Nieuws în pagina electronică de luni, citat de site-ul Sudinfo.be.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ultimele luni s-a înregistrat o scădere cu 75% a rău-platnicilor, potrivit ziarului. Diplomaţii aflaţi în post în străinătate, dar şi membrii familiilor lor, dispun de o imunitate. Unii dintre ei abuzează de această imunitate şi evită să-şi plătească amenzile pentru staţionare şi circulaţie rutieră.
 
Misiunile diplomatice ale Greciei (4.944 de euro), României (3.995 de euro), Egiptului (2.560 de euro) şi Spaniei (1.845) aveau cele mai mari sume de plată în martie, pentru infracţiuni comise pe teritoriul belgian, scrie ziarul.
 
În colaborare cu parchetele, Serviciul de protocol al Ministerului belgian de Externe şi-a consolidat eforturile în vederea plătirii acestor amenzi.
 
„Posturile diplomatice vizate sunt invitate telefonic, prin poştă şi e-mail să plătească. Aceste eforturi suplimentare au dat rezultate, având în vedere că sumele neplătite au scăzut semnificativ”, a anunţat ministersul.
 
Reynders le-a transmis, pe de altă parte, diplomaţilor belgieni din străinătate să-şi plătească amenzile direct.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: