DIICOT - Trei persoane acuzate de trafic de droguri, reţinute. Peste 13 kg de canabis din Spania au fost introduse în ţară printr-o firmă de curierat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Trei persoane acuzate de trafic intern şi internaţional de droguri, care furnizau canabis şi cocaină consumatorilor din judeţele Cluj, Mureş şi Dolj au fost reţinute . Peste 13 kg de canabis cumpărate din Spania au fost introduse în ţară printr-o firmă de curierat, fiind preluate la Cluj Napoca.

„La data de 02.06.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpaţi cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc şi de mare risc”, anunţă DIICOT.

Conform sursei citate, în perioada toamna anului 2021 – vara anului 2022, cei trei inculpaţi au achiziţionat, deţinut şi comercializat droguri de risc şi de mare risc către consumatori din judeţele Cluj, Mureş şi Dolj.

De asemenea, la sfârşitul lunii mai 2022 unul dintre inculpaţi, în baza unei înţelegeri prealabile cu alt inculpat, s-a deplasat în Spania, în zona Barcelona, de unde a procurat cantitatea totală de 13,88 kg canabis. Drogurile au fost introduse în România prin intermediul unei firme de coletărie cu punct de lucru în Barcelona – Spania fiind preluate de inculpaţi în municipiul Cluj – Napoca.


În urma percheziţiilor domiciliare din  02.06.2022 au fost descoperite şi ridicate cantităţile de aproximativ 16 kilograme de canabis şi 600 grame de cocaină, 2 grindere, 85 de pungi cu urme de substanţe, 233 de pungi prevăzute cu ziplock goale, precum şi sumele de 14.200 de lei, 500 de euro şi 400 de dolari.
În cursul zilei de vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de cei trei inculpaţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite