Detaliile şocante ale dublei crime din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dubla crimă din Capitală rămâne în continuare învăluită în mister, deşi anchetatorii au reţinut doi suspecţi. Cei doi bărbaţi găsiţi fără suflare în hala unei firme de materiale ceramice de pe bulevardul Timişoara ar fi murit, în noaptea de duminică spre luni.

În urmă cu un an, aceeaşi fabrică a fost scena unei alte morţi suspecte, a cărei victimă este tot un paznic al firmei de pază unde lucrau bărbaţii găsiţi morţi acum.

Ofiţerii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei au audiat ore în şir mai mulţi angajaţi ai firmei, reţinând doi fraţi din Vaslui. Cei doi suspecţi au fost ridicaţi de acasă de poliţiştii de la Omoruri şi duşi la audieri. Ieri, cei doi au fost puşi sub acuzare pentru omor calificat. „În noaptea de 15 spre 16 iulie, la nivelul 1 al unei hale dezafectate, cei doi inculpaţi ar fi exercitat acte de violenţă asupra victimelor, care au provocat căderea acestora la nivelul inferior şi lo virea de plan dur, leziunile suferite (traumatism toracic cu multiple fracturi costale, ruptură de splină, traumatism abdominal, ruptură de parenchim renal, respectiv multiple fracturi costale, hemoperitoneu, fractură de bazin) conducând la decesul victimelor“, arată procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti care coordonează cazul.

Criminali în serie

Cei doi fraţi din Vaslui sunt bănuiţi că au legătură şi cu incidentul de acum un an de la aceeaşi fabrică. Atunci, trupul victimei a fost descoperit abia după o lună şi era în stare de descompunere, astfel că autopsia nu a putut stabili cauza morţii victimei. Fraţii au fost şi atunci în cercul de suspecţi, dar anchetatorii nu au avut nicio probă şi au tratat cazul doar ca moarte suspectă. Acum însă mai multe informaţii descoperite de criminalişti îi leagă pe suspecţi de ambele cazuri. Astfel, după descoperirea cadavrului paznicului găsit mort anul trecut, cei doi fraţi au plecat din firmă, pentru a se întoarce la acelaşi angajator acum două săptămâni. „Acel cadavru a fost găsit într-o stare extrem de avansată de putrefacţie şi nu s-a putut concluziona că este vorba sau nu de o faptă penală. Cauza a fost înregistrată de Serviciul Omoruri la morţi suspecte, a fost lucrată conform procedurilor. Au fost audiaţi foarte mulţi angajaţi de acolo, printre care şi cei doi suspecţi din cazul actual, dar nu s-a putut face nicio acuzaţie. Pentru asta era nevoie de o concluzie medico-legală care să spună că moartea a fost violentă. Acei indivizi au rămas în atenţia anchetatorilor şi îi regăsim acum“, a explicat expertul criminolog Dan Antonescu. Specialistul spune că se conturează ipoteza unor crime în serie, dar mai este nevoie de un verdict al medicilor legişti care încă analizează cazul de anul trecut. „Nu ştiu care ar putea fi motivaţia crimelor. Mă şochează numitorul comun al faptelor. Posibil să avem un mobil bizar, cum spun criminologii – fără o justificare, fără o explicaţie cât de cât logică. Am putea vorbi de criminali în serie, dar se aşteaptă concluzia medico-legală şi în cazul din septembrie anul trecut. Se mai fac nişte verificări şi foarte curând se va da un verdict cu privire la cauza morţii“, a mai spus specialistul.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite