Deputatul Mădălin Voicu cere interzicerea Casei Regale a Romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Voicu cere interzicerea Casei Regale a romilor din cauza comportamentului fraţilor Cioabă după moartea tatălui FOTO Adevărul
Mădălin Voicu cere interzicerea Casei Regale a romilor din cauza comportamentului fraţilor Cioabă după moartea tatălui FOTO Adevărul

Deputatul Mădălin Voicu va depune săptămâna viitoare un proiect de lege prin care va cere interzicerea Casei Regale a romilor, motivând că „circul” produs de încoronarea celor doi fraţi Cioabă după moartea regelui Florin Cioabă dăunează comunităţii rome.

„Proiectul este într-o formă aproape finală. Am vorbit cu colegii mei de la Comisia Juridică şi o să-l discutăm până să ajungă în Comisii, astfel încât să fie acceptat în unanimitate, ca nu cumva cineva să creadă că aş inventa eu acum o nouă formulă sau un nou comportament al romilor căldărari. Ei dacă au aceste titluri, acestea se referă doar la breasla lor. Nu şi în celelalte bresle”, a explicat Mădălin Voicu, la Antena 3.

Proiectul prevede printre altele interzicerea însemnelor şi efectelor regale, interzicerea emiterii de documente cu antet şi semnături şi ştampile care uzurpă calitatea de regalitate în România. Asta în condiţiile în care singura Familie Regală a României este cea a Regelui Mihai.

Mai mult, proiectul pe care Mădăin Voicu îl va înainta Parlamentului presupune, de asemenea, amenzi ce încep de la 1 milion de lei pentru nerespectarea prevederilor proiectului. „Amenzile vor începe de la 1 milion de lei şi pot urca până la 3,4 sau chiar 5 milioane în funcţie de gravitatea faptelor”, a mai spus deputatul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite