Demonstraţii cu ocazia Zilei Aviaţiei. Bucureştenii pot participa şi sâmbătă la o expoziţie de aparate de zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatele de zbor ale autorităţilor române pot fi admirate de cei interesaţi în acest weekend. FOTO Mediafax/Dragos Savu
Aparatele de zbor ale autorităţilor române pot fi admirate de cei interesaţi în acest weekend. FOTO Mediafax/Dragos Savu

Sute de persoane s-au dus, sâmbătă dimineaţă, la Baza militară 90, unde au posibilitatea să vadă o expoziţie de avioane şi elicoptere de luptă care aparţin Forţelor Aeriene Române. Şi sâmbătă, piloţii vor face repetiţie generală pentru Ziua Aviaţiei, marcată pe 19 iulie în toate oraşele mari din ţară.

Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, va participa duminică, începând cu ora 09.00, la ceremonia militară ce se va desfăşura la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, Bucureşti.

Ce aparate de zbor participă la showul aviatic 

Potrivit unui comunicat de presă, vor evolua nave aparţinând MaPN, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Aeroclubului României, Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă şi companiei TAROM.

Tot duminică, de la ora 11.30, la Câmpia Turzii, publicul va putea asista la zboruri demonstrative cu aeronave civile şi militare, exerciţii aeriene, lansări de paraşutişti şi va putea vizita o expoziţie de aeronave.

Repetiţii pentru parada de duminică 

De altfel, în cursul zilei de vineri, nouă elicoptere IAR 330 PUMA s-au ridicat de pe pista bazei militare 90 din Otopeni. Militarii au zburat în formaţie, la nici 20 de metri depărtare unul de celălalt. 

În spatele elicopterelor, trei avioane de transport CJ27 Spartan au completat formaţia de zbor. Aparatele de zbor au fost cumpărate de Forţele Aeriene Române pentru misiuni umanitare şi de transport ale soldaţilor români în teatrele de război internaţionale. Piloţii au zburat la doar câteva sute de metri peste Bucureşti, subliniază digi24.ro.

„Vom avea avioane de transport, elicoptere, cam tot ce avem mai bun”, a spus comandantul Bazei Aeriene 90, Viorel Pană, potrivit sursei citate. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite