De luni, toate persoanele care ajung în Marea Britanie şi intră în izolare trebuie să facă, suplimentar, două teste PCR, în a doua şi a opta zi de la sosire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând de luni, toate persoanele care ajung în Marea Britanie şi sunt supuse măsurii de autoizolare trebuie să facă, suplimentar, două teste PCR, în a doua şi a opta zi de la sosire. În cazul în care unul dintre acestea are rezultat pozitiv, izolarea se prelungeşte cu zece zile. Măsurile anunţate anterior rămân în vigoare.

Potrivit MAE, autorităţile Regatului Unit au revizuit condiţiile de intrare pe teritoriul Angliei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare în 15 februarie.

Astfel, toate persoanele supuse măsurii de autoizolare sunt obligate să efectueze, suplimentar, în intervalul de 10 zile, două teste moleculare pentru depistarea infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a opta zi de la sosire. Costurile aferente testării sunt suportate de către persoanele în cauză, iar programarea pentru testare trebuie efectuată înaintea călătoriei. Detalii cu privire la procedura testării suplimentare sunt disponibile aici.

În situaţia în care unul dintre cele două teste este pozitiv, perioada de autoizolare se prelungeşte cu încă 10 zile de la momentul testării.

MAE subliniază că celelalte măsuri privind condiţiile de intrare în Anglia rămân în vigoare. Astfel, toate persoanele care sosesc în Anglia sunt obligate să completeze înainte de/la sosire Formularul de localizare (Passenger Locator Form), să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat într-un laborator autorizat, cu maximum 72 de ore înainte de începerea călătoriei, să se autoizoleze pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată înainte de/la sosire în Formularul de localizare (Passenger Locator Form).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite