Darius Vâlcov a fost achitat în primă instanţă într-un dosar de corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Vâlcov, fost ministru al Finanţelor, a fost achitat, vineri, de Tribunalul Gorj, pentru acuzaţie de instigare la dare şi luare de mită. Decizia nu este definitivă.

Decizia judecătorilor fusese amânată de două ori până acum şi poate fi contestată la o instanţă superioară.

”Achită pe inculpatul Cincu Eduard pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită. Achită pe inculpatul Dogaru Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpata Calotă-Sălcianu Elena Marinela pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată. Achită pe inculpatul Vâlcov Darius pentru săvârşirea infrcţiunilor de instigare la dare de mită şi instigarea la luarea de mită. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei sentinţei penale", a decis instanţa.

În acest dosar, alături de Darius Vâlcov au mai fost trimişi în judecată trei inculpaţi. Este vorba de Eduard Cincu, subinginer cadastru la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt, Mircea Dogaru, jurist la o firmă de cadastru, şi Elena Marinela Calotă-Sălcianu, administrator al SC Millenium Topographica SRL. Toţi cei patru inculpaţi au fost achitaţi.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Darius Vâlcov a iniţiat constituirea a trei societăţi care acţionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii. Potrivit anchetatorilor, Darius Vâlcov ar fi exercitat „activităţi de determinare mediată”, în urma cărora doi angajaţi ai societăţii Millenium Topographica SRL, controlată de Vâlcov, i-au dat lui Eduard Cincu câte 1.000 de lei lunar în perioada 2012-2015, sumă necuvenită şi neevidenţiată în actele contabile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite