Dan Adamescu, transferat din închisoare într-un spital civil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omul de afaceri Dan Adamescu este la spital
Omul de afaceri Dan Adamescu este la spital

Dan Adamescu a ajuns la spital, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. În luna mai, el a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Potrivit Digi24, Adamescu se află într-un spital civil de mai multe zile după ce starea de sănătate a acestuia s-a agravat. 

Omul de afaceri Dan Adamescu a ajuns în închisoare, acuzat că a administrat defectuos societatea de asigurări  Astra, pentru a obţine avantaje personale.

Potrivit DNA, în lunile iunie şi decembrie 2013, Bogdan Alexander Adamescu, împreună cu tatăl său, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 de euro şi, respectiv, 23.000 de lei magistraţilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, judecători la Secţia Civilă a Tribunalului Bucureşti, pentru ca, în schimb, aceştia să dispună, în dosare privind procedura insolvenţei, soluţii favorabile unora dintre societăţile la care acţionar era Dan Adamescu.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiţi de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani şi 2 luni închisoare, cu mult mai puţin decât cei 22 de ani închisoare daţi de Curtea de Apel Bucureşti.

Condamnaţi au fost şi alţi trei foşti judecători de la Tribunalul Bucureşti: Ion Stanciu — 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovenţa — 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru — 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite