Curtea Supremă trage la sorţi, vineri,  noile complete de 5 judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Curtea Supremă, vineri dimineaţa, va avea loc tragerea la sorţi a noilor complete de 5 judecători. Astfel, liderul PSD, Liviu Dragnea va afla curând care va fi noul complet care îi va judeca apelul la condamnarea la 3 ani şi 6 luni în dosarul „angajarilor fictive”. CCR a admis miercuri, sesizarea premierului şi a hotărât ca Înalta Curte „să procedeze de îndată la alegerea prin tragere la sorţi a tuturor judecătorilor din completele de 5”.

„La data de 9 noiembrie 2018, orele 10:00, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Sala Secţiilor Unite, vor avea loc în şedinţă publică, tragerile la sorţi pentru desemnarea membrilor Completelor de 5 Judecători pentru anul 2018, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României din data de 7 noiembrie 2018 prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament, pe de o parte, şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe de altă parte”, se arată în comunicatul Curţii Supreme.

Anunţul vine după ce Curtea Constituţională de decis ieri cu 7 voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă”, că Înalta Curte ”va trebui să procedeze de îndată la alegerea prin tragere la sorţi a tuturor judecătorilor din completele de 5”.

Consecinţa deciziei va fi că toate procesele în curs aflate la completele de 5 vor fi reluate.

Mai mult, cei care au primit sentinţe definitive la Curtea Supremă, începând cu anul 2014, le vor putea ataca dacă nu şi-au epuizat căile extraordinare de atac prevăzute de Codul de procedură penală.

Decizia Curţii Constituţionale are o miză uriaşă pentru liderul PSD Liviu Dragnea, cel care a cerut public Guvernului în repetate rânduri să atace la CCR modul în care Curtea Suprmă a constituit completul de 5 care judecă apelul său la sentinţa de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare din dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman. 

Liderul PSD a declarat înaintea acţiunii Guvernului la CCR că se urmăreşte să fie „băgat la puşcărie” de un complet făcut cu încălcarea legii şi că a vorbit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să facă demersuri în legătură cu desemnarea completelor de 5 judecători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite