Cum explică un psiholog criminalist atacul de la mall-ul din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atac - accident Braila

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu crede că atacul de Brăila Mall nu este o faptă premeditată. “Nu este vorba de un atentat. Pe fondul consumului de alcool şi, posibil, de droguri, individul a reacţionat  foarte violent la o ceartă obişnuită, de zi cu zi”, spune Liviu Chesnoiu.

Specialistul spune că numai consumul de alcool nu poate explica comportamentul atacatorului. “Alcoolemia era mult prea mică ( 0,37 mg/l alcool în aerul expirat-n.red) pentru a motiva o astfel de faptă care, oricum nu poate fi catalogată ca fiind un atentat. Totuşi rămâne o premieră pentru România, un atac cu destul de multe victime”, a mai spus psihologul criminalist Liviu Chesnoiu.

Specialiştii mai consideră că atacatorul face parte din categoria de indivizi labili şi cu o educaţie precară. Aceşti indivizi au abilităţi reduse de a face faţă unui impuls. La astfel de indivizi orice conflict se transformă în violenţă.

Primele imagini filmate la locul accidentului

EXCLUSIV Cine e şoferul care a intrat cu maşina în oameni la Brăila. A fost iertat după ce a lovit cu ranga un bărbat şi are „capacitate scăzută de control a furiei“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite