Cristian Popescu Piedone, mărturisiri despre Colectiv: „Şi Mântuitorul a fost răstignit. Nu pot să-mi asum ce nu-mi aparţine”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu piedone foto: FB/primăria sectorului 5
Cristian Popescu piedone foto: FB/primăria sectorului 5

Primarul Sectorului 5 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, a vorbit despre acuzaţiile care i se aduc în dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, actualul Primar al Sectorului 5 din Capitală, a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul Colectiv. Decizia magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu este definitivă.

Prezent în emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la la Kanal D, Piedone a vorbit despre tragedia de la Colectiv. El a relatat ultimele cuvinte spuse în faţa judecătorului de la Tribunal: „Domnule judecător, dacă copiii mei, în acea noapte, s-ar fi aflat în clubul Colectiv şi s-ar fi întâmplat acea nenorocire şi copiii mei erau morţi”.

Primarul spune că esta tată şi bunic şi înţelege ce înseamnă să pierzi pe cineva drag, însă nu este el vinovat pentru incendiul de la Colectiv. „Nu pot să-mi asum ceea ce nu-mi aparţine mie. Vreau ca adevărul să iasă la suprafaţă. Dacă eu m-aş fi simţit vinovat, aveam puterea să recunosc că am greşit (...) Oameni buni, aţi găsit adevăratul vinovat în mine?”

Întrebat dacă este pregătit pentru o sentinţă definitivă care l-ar trimite în spatele gratiilor, Piedone a răspuns că „nu ştiu ce să vă spun direct. A fi pregătit pentru o nedreptate…şi Mântuitorul a fost răstignit. Nu mă asimilez lui. Nu cer decât o dreptate şi un adevăr. Dacă se consideră că sunt vinovat, aş vrea să iau toate păcatele lumii asupra mea. Tot Piedone să fie vinovat de incendiile din ţară. Să vină toate la mine…

Oameni buni, dacă eram vinovat, mergeam singur de nebun. Nu fug, nu mă duc în Madagascar. Dacă se face dreptate, eu nu am ce căuta în închisoare.”

În aceeaşi emisiune, primarul Sectorului 5 a explicat de ce şi-a luat Bacalaureatul mai târziu, împins fiind de tatăl său. A vorbit şi despre modul în care porecla „Piedone” a devenit prenume oficial în buletin.

„Aveam vreo 218 kilograme. Naşul meu Huidu, a fost primul, la Cârcotaşi, care mi-a dat această poreclă. Şi Libertatea, şi Prima TV mi-au spus, în acelaşi timp, Piedone. Lu fiu-meu i se spunea Piedone, fiicei mele Piedoniţa. Apoi au început atacurile…De atunci a ieşit ideea să mi-l legiferez. Mi-am folosit pseudonimul pe care mi l-am transformat în nume şi în renume”, a spus primarul.

Citeşte şi:

Primarul Piedone renunţă la restricţiile din Sectorul 5. Cum l-a convins prefectul Capitalei

Prefectura Capitalei va ataca în contencios administrativ deciziile referitoare la restricţiile decise de Primăria Sectorului 5

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite