Controale în trafic pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi a transportului de marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii
au aplicat 67 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei
Poliţiştii au aplicat 67 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei

Poliţiştii rutieri desfăşoară activităţi de control în trafic, la nivel naţional, pentru verificarea legalităţii transportului public de persoane şi a transportului de marfă, luni fiind aplicate sancţiuni de peste 35.000 de lei.

”În perioada 20-26.07.2020 a.c., sunt organizate activităţi de control în trafic, la nivel naţional, sub egida Organizaţiilor Poliţiilor Rutiere din Europa (ROAD POL). În acest context, la nivelul Brigăzii Rutiere, s-a desfăşurat acţiunea Truck&Bus, în cadrul căruia poliţiştii rutieri au verificat următoarele tipuri de autovehicule: cele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1locuri; cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, anunţă poliţiştii.

Astfel, au fost verificate respectarea perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor, existenţa atestării metrologice a aparaturii tahograf, legalitatea tipului de transport, deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane/marfă , dar respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor de transport persoane, avându-se în vedere situaţiile în care persoanele sunt transportate în picioare. Poliţiştii au acordat o atenţie sporită elementelor privind siguranţa circulaţiei: starea psiho - fizică a conducătorilor auto, verificarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecţiei tehnice periodice a autovehiculului.

Totodată, politistii rutieri au verificat  dacă conducatorii autovehiculelor care efectuează transport de persoane, respectiv pasagerii acestora, respectă prevederile privind prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

La activităţile de control desfăşurate astăzi, 20 Iulie, in intervalul orar 07.00-13.00, poliţiştii Brigăzii Rutiere, au aplicat 67 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35.000 de lei.

De asemenea, au fost reţinute 16 certificate de înmatriculare ( 7 transport marfă), pentru deficienţe tehnice şi 1 permis de conducere in vederea suspendarii dreptului de a conduce pentru 90 zile, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care efectuează transport de marfă, sub influenţa băuturilor bauturilor alcoolice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite