Controale după ce, în Bucureşti, au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini FOTO VIDEO

Controale după ce, în Bucureşti, au fost găsite la vânzare produse etichetate, fals, ca dezinfectant de mâini FOTO VIDEO

Protecţia Consumatorilor a aplicat amenzi pentru produse false

Reprezentanţii Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor fac controale în întreaga ţară după ce în Bucureşti au fost găsite la vânzare produse "Kolonya-eau de cologne" etichetate în mod fals ca dezinfectant de mâini. Firma din Capitală care vindea aceste produse a fost amendată cu 10.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, marţi, că, în urma unei acţiuni de supraveghere a pieţei desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, în Bucureşti, au fost găsite la comercializare produse sub marca "Kolonya-eau de cologne”, prezentate drept "dezinfectant de mâini".
 
Ca urmare, luni ANPC a cerut tuturor structurilor sale teritoriale să facă un control pe această temă, pentru a se găsi toate produsele similare care s-ar putea afla la vânzare.
 
 
"Deja, la nivelul Capitalei, a fost identificată o companie care avea la vânzare produsul ”Kolonya-eau de cologne”, care prezenta o etichetă suplimentară suprapusă, care îl înfăţişa publicului drept ”dezinfectant de mâini”. Fapta constatată de comisarii de la structura bucureşeană a ANPC încalcă prevederile Legii 363/2007 art. 6 alin.1 lit.b, fiind o practică înşelătoare faţă de consumatori", a transmis ANPC.

 
Astfel, s-a dispus operatorului economic încetarea practicii neloiale, în conformitate cu art. 13 din Legea 363/2007, precum şi aplicarea unei amenzi contravenţionale în valoare de 10.000 lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările