Consulul României la Bonn, rechemat în ţară de Guvern. Gheorghe Dimitrescu este cercetat în dosarul întâlnirii lui Dragnea cu Trump din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Întâlnirea dintre Liviu Dragnea cu Donald Trump în 2017. Imagine: Facebook / Liviu Dragnea
Întâlnirea dintre Liviu Dragnea cu Donald Trump în 2017. Imagine: Facebook / Liviu Dragnea

Guvernul a decis vineri rechemarea consulului României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, după ce acesta a fost acuzat de DNA de cumpărare de influenţă în noul dosar de corupţie care îl priveşte pe Liviu Dragnea, cel în care procurorii fac cercetări cu privire la întâlnirea pe bani pe care a avut-o fostul şef al PSD cu Donald Trump în ianuarie 2017.

Gheorghe Dimitrescu, fost consilier al social-democratului Florin Iordache în perioada în care acesta era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, este urmărit penal în dosarul vizitei lui Dragnea în SUA, transmite Digi24.ro

Faptele din cel de-al patrulea dosar deschis pe numele lui Liviu Dragnea sunt legate de prezenţa acestuia la Washington la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017. Pe atunci, Liviu Dragnea era preşedinte al Camerei Deputaţilor şi lider al PSD. Vizita a fost, de fapt, o mită, spun procurorii, pentru ca Liviu Dragnea să determine numirea lui Gheorghe Dimitrescu consul la Bonn.

„În schimbul foloaselor primite de la Dimitrescu Gheorghe, în perioada iunie - iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat în favoarea acestuia, influenţa reală pe care o avea asupra ministrului afacerilor externe, promiţând că îl va determina pe înaltul demnitar să îl desemneze pe Dimitrescu Gheorghe în funcţia de consul general al României la Bonn, lucru care s-a şi întâmplat”, spun procurorii DNA în comunicatul în care au anunţat acuzaţiile aduse lui Liviu Dragnea şi Gheorghe Dimitrescu.

Gheorghe Dimitrescu a fost numit consul la Bonn în ianuarie 2018. Numirea ambasadorilor este prerogativa preşedintelui, în timp ce numirea la post a consulilor este de competenţa Guvernului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite