Constanţa:Criza scufundă o expoziţie de iahturi

Expoziţia „Romanian Boat Show“ n-a prezentat interes din partea proprietarilor de iahturi şi ambarcaţiuni. Vizitatorii au putut admira doar două bărci lansate pe apă şi alte două expuse pe dig.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comparativ cu anul trecut, când la expoziţie au participat peste 30 de expozanţi cu aproape 60 de modele de bărci, anul acesta criza şi-a spus cuvântul.

Pe dig sunt expuse costume de scafandri cu preţuri cuprinse între 300 şi 3.200 de lei, bărci de rafting extrem care costă între 3.665 de euro şi 4.500 de euro, ski-boburi de 400 de euro, banane care costă 850 de euro şi lumini subacvatice în valoare de 3.000 de lei.

„Avem aproximativ 25 de expozanţi. Nu este o cifră mare, dar este satisfăcător pentru situaţia în care se află industria de ambarcaţiuni. Ne bucurăm că am reuşit să facem această ediţie. Bugetul a fost la jumătate faţă de anul trecut", a precizat Ionuţ Barbu, reprezentantul Power Marine, unul dintre organizatori.

Cele mai scumpe

Cel mai scump model expus este Azimuth 46, una dintre cele mai râvnite ambarcaţiuni de lux, preţul ei fiind de aproximativ 736.000 de euro.

Pe lângă această ambarcaţiune, mai sunt expuse Sepanta şi Zaffiro 34 (aproape 240.000 de euro fiecare) şi Endurance 41 (300.000 de euro). În cursul zilei de astăzi este aşteptată şi barca Princess, care costă aproximativ 800.000 de euro. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările