Scandalul celor 100 de tramvaie turceşti: Primăria Bucureşti ar fi ignorat 6 nereguli pentru a da contractul firmei Durmazlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaie turcesti Durmazlar FOTO durmaray.com
Tramvaie turcesti Durmazlar FOTO durmaray.com

Primăria Municipiului Bucureşti a decis să achiziţioneze 100 de tramvaie, oferta fiind făcută de doi jucători: Astra Vagoane Arad şi turcii de la Durmazlar Makina Sanayi. PMB ar fi achziiţionat tramvaiele de la Durmazlar în ciuda a şase nereguli sesizate de Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Câştigătorii licitaţiei au fost turcii de la Durmazlar, dar, conform Libertatea, aceştia nu ar fi avut omologarea necesară pentru tramvai, prezentând doar un cerificat de la o companie italiană. Conform publicaţiei, PMB ar fi decis achiziţionarea tramvaielor Durmazlar chiar dacă ANP ar fi dat 6 avize negative.

Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice a efectuat un control intermediar, în urma căruia a emis 6 avize  privind oferta companiei turce. 

Prima neregulă sesizată de ANAP a fost cea legată de certificatul de omologare tehnică a tramvaiului ofertat. 

O altă neregulă sesizată de ANAP este cea legată de faptul că ofertantul turc nu a putut prezenta rapoarte de testare privind nivelul de zgomot al tramvaiului măsurat în mers şi în staţionare. Iar toate celelalte 4 abateri sesizate de ANAP se referă la lipsa din oferta turcă a altor buletine de încercări emise de un laborator autorizat sau acreditat CE şi a unor certificări de conformitate CE. 

Explicaţia Durmazlar este aceeaşi şi anume că se află în imposibilitatea de a prezenta aceste certificate pentru tramvaiul ofertat, deoarece acesta va fi personalizat şi gata abia după producţie.

Raportul de conciliere, prin care au fost ignorate toate neregulile sesizate de ANAP, a fost întocmit de comisia de evaluare compusă din 13 membri, dintre care au semnat însă doar 6. 

Citeşte mai multe pe Libertatea. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite