Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în 10 judeţe. Ce zone sunt afectate

Cod portocaliu de viscol şi ninsoare în 10 judeţe. Ce zone sunt afectate

Foto: Arhivă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, noi informări Cod portocaliu de viscol şi ninsoare. În zonele montane din 10 judeţe se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 100 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform ANM, duminică, 27 decembrie, intră în vigoare un Cod portocaliu de viscol şi ninsoare valabil în intervalul orar 14:15 - 20:00, care vizează zona de munte de peste cota 1800 m din judeţele Alba, Braşov şi Sibiu. Aici se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

De asemenea, tot astăzi, meteorologii au avertizat în legătură cu un al doilea Cod portocaliu, care a intrat în vigoare la ora 14:00 şi este valabil până la ora 20:00 şi care vizează zona de munte de peste cota 1800 m din judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa. Aici se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, şi vor fi  fenomene asociate de ninsoare.

Un al treilea Cod portocaliu, este valabil duminică, în intervalul orar 14:00-20:00, în zona de munte de peste cota 1800 m, din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, unde vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 120-130 km/h, cu fenomene asociate de viscol puternic/ vizibilitate redusă.

Tot duminică, 27 decembrie, în intervalul orar 14:00- 20:00, se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală de peste 100-120 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii, cu fenomene asociate de ninsoare, în zona zona de munte de peste cota 1800 m din judeţele Gorj şi Vâlcea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările