Cine este Alexandru Şonea, profesorul găsit mort în biroul său din Facultatea de Agronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Alexandru Şonea, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort, marţi dimineaţă, în biroul său. El era profesor la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară, dar şi preşedinte al senatului Universităţii.

Conform CV-ului său, Alexandru Şonea a studiat la Liceul de Cultură Generală din Mizil, judeţul Prahova, iar după terminarea acestuia s-a înscris la Institutul Agronomic Nicolae Bălcescu din Bucureşti, Facultatea de Medicină Veterinară.

De asemenea, după terminarea studiilor el a lucrat în cadrul universităţii. El deţinea titlul de doctor în ştiinţe, a fost practician veterinar, profesor şi angajat în Ministerul Educaţiei.

În 1987 a devenit asistent universitar la facultatea de zootehnie din Bucureşti, unde a lucrat până în anul 2000. Ulterior, în 2002 a ajuns profesor univeristar la Facultatea de Medicină Veterinară din Bucureşti, unde a predat până în acest moment.

Alexandru Şonea / FOTO usamv.ro

De-a lungul timpului, Alexandru Şonea a primit premii şi distincţii precum: Bitdifender Excellens sub egida Protejăm Valorile Româneşti - anul 2015, dar şi un premiu special şi Diplomă de Excelenţă acordat de Media Systems Communication pentru Innovation in Heath Awards Ceremony – Bucureşti.

Procurorii anchetează cazul

Alexandru Şonea a fost găsit mort, marţi dimineaţă, în biroul său. Procurorii anchetează cazul ca fiind moarte suspectă. Din primele informaţii, bărbatul s-ar fi sinucis, nefiind constatate urme de violenţă. 

Conducerea instituţiei de învăţământ a fost şocată la aflarea veştii. „Suntem în stare de joc. Nu pot să spun decât că era o persoană echilibrată. Nu ştiu vreun motiv care să-l fi împins la acest gest. De circa 20 de ani preda la Universitate. Are o familie echilibrată. Nu ştiu ce să comentez mai mult. A fost găsit în biroul dânsului de o îngrijitoare de la Universitate”, a spus Răzvan Teodorescu rectorul Universităţii de Agronomie, marţi, într-o intervenţie la Digi24.

Colegii au spus că era un om liniştit, cu o familie echilibrată şi că nu au sesizat schimbări în comportamentul său în ultima perioadă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite