Ce procente trebuie raportate ca referendumul să fie pe ritm de validare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Sociologul Barbu Mateescu a prezentat un calcul al procentelor de prezenţă la vot de care ar fi nevoie în raportările de duminică ale Biroului Electoral Central, astfel ca referendumul pentru familie să fie pe ritm de validare. Reamintim că prezenţa la vot în prima zi, la nivelul întregii ţări, a fost de 5,72 la sută, ceea ce înseamnă că 1.046.583 alegători,

„Ritmul necesar împotriva căruia se poate verifica validarea:

Ora 10 - se anunţă la 11:30 - referendumul e pe ritm de validare la 10,92% sau mai mult (atenţie, votează vârstnicii, mulţi oameni din rural, ceea ce poate mări artificial prezenţa, dând impresia că referendumul e pe ritm de validare când de fapt nu e. Ex. prezenţa poate fi 12% acum şi 26% la final)

Ora 13 - se anunţă la ora 14:30 - referendumul e pe ritm de validare la 16,12% sau mai mult (influenţa BOR prin slujbele de duminică! În continuare prezenţa poate fi artificial de mare la acest punct fără ca referendumul să fie, la finele zilei, validat)

Ora 16 - se anunţă la ora 17:30 - referendumul e pe ritm de validare la 21,32% sau mai mult

Ora 19 - se anunţă la ora 20:30 - referendumul e pe ritm de validare la 26,52 % sau mai mult”, a scris sociologul Barbu Mateescu, pe Facebook.

Mai mult, în ultima sa postare, Barbu Mateescu, scrie că „rămâne de văzut dacă se atinge pragul. Pragul celor 3 milioane de semnături”, făcând referire la cele trei milioane de semnatari care au dorit organizarea acestui referendum.

Reamintim că în prima zi de vot s-au prezentat la urme 1.046.583 de persoane, adică 5,72% din totalul alegătorilor. Pentru ca referendumul să fie validat este necesară prezenţa la vot a 30% dintre alegători.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite