Cod galben de vreme foarte rece şi ninsori. Se circulă în condiţii de iarnă. Ce întârzieri au trenurile şi avioanele, care e situaţia drumurilor în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii CFR Călători şi ai Aeroportului Otopeni au transmis că, din cauza condiţiilor meteo, un număr redus de trenuri, respectiv avioane, ar putea avea întârzieri de până în 30 de minute. 17  judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub Cod Galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

”Un număr redus de trenuri înregistrează la această oră (miercuri dimineaţă – n.r.) întârzieri la sosire, acestea fiind, însă, determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă”, au anunţat reprezentanţii CFR.

Miercuri dimineaţă, în Gara de Nord mai multe trenuri au înregistrat întârzieri de zeci de minute. Trenul IR 1696 Timişoara - Bucureşti Nord a înregistrat o întârziere de 75 de minute, IR 1658 Bacău - Bucureşti Nord, 55 de minute şi IR 1570 Galaţi - Bucureşti Nord până la 30 de minute.

Angajaţii companiei verifică starea infrastruturii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza celor 17 judeţe aflate sub cod galben de ninsori şi viscol, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va intervi cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice.

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de a porni la drum să se informeze despre mersul trenurilor

 ”Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească”, au mai anunţat reprezentanţii CFR.

17 judeţe sunt, miercuri, până la ora 20.00, sub cod galben de ninsori viscolite, depuneri de zăpadă, gheaţă şi intensificări ale vântului.

 În plus, de miercuri seară până vineri dimineaţă, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara, iar în sud-est vântul va continua să aibă intensificări, spulberând zăpada.

Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de avertizările meteorologilor.

Întârzieri de 30 de minute pe Aeroportul Otopeni din cauza degivrării aeronavelor

Aeronavele operează în condiţii de iarnă, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, fiind înregistrate întârzieri de până la 30 de minute la decolare din cauza degivrării avioanelor, anunţă reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), citaţi de Mediafax.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) anunţă că aeronavele operează în condiţii de iarnă, miercuri dimineaţă, pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti, fiind înregistrate întârzieri de până la 30 de minute la decolare din cauza degivrării avioanelor.

Utilajele intervin constant pentru deszăpezirea pistelor, platformelor şi a căilor de rulare.

Nu sunt curse anulate.

Intervenţii ale autorităţilor din cauza vremii nefavorabile în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman

Autorităţile au intervenit, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în judeţele Giurgiu şi Teleorman pentru a îndepărta efectele vremii nefavorabile. În Bucureşti, pompierii au îndepărtat un copac căzut pe un autoturism, dar şi pe carosabil. În continuare, 4.900 de pompieri cu şenilate şi alte utilaje sunt pregătiţi să acţioneze pe durata codului galben de ninsori, plolei şi intensificări ale vântului.

”Pe fondul vremii nefavorabile, în această dimineaţă s-au produs trei situaţii care au presupus intervenţia autorităţilor. Astfel, în municipiul Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuvenă  Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Brigada Rutieră: 11 accidente produse în Capitală în ultimele 24 de ore

Unsprezece accidente s-au produs în Capitală, în ultimele 24 de ore, unspeceze persoane fiind rănite uşor. În condiţiile avettizărilor meteorologice, prezenta utilajelor care acţionează cu material antiderapant s-a intensificat, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

”În ultimele 24 de ore, în Capitală s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 11 persoane rănite uşor”, au anunţat, miercuri dimineaţă, reprezentanţii Brigăzii Rutiere.

În condiţiile avertizărilor meteorologice, care anunţă intensificări ale vântului, ninsori viscolite, strat de zăpadă şi depuneri de gheaţă, poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă şoferilor să circule cu prudenţă, să adapteze în permanenţă viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului şi să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare.

Trafic rutier în condiţii de iarnă în sudul şi sud-estul României

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în judeţele aflate sub atenţionarea meteorologică de cod galben de ninsori, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, însă niciun drum nu este blocat din cauza zăpezii.

„Pe Autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti ninge uşor, fără ca zăpada să se depună, carosabilul este umed, iar vizibilitatea bună. Pe Autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea ninge viscolit, vizibilitatea este redusă la aproximativ 100 - 200 de metri, este depus un strat subţire de zăpadă, dar se acţionează cu utilaje şi material antiderapant, nu sunt probleme majore”, potrivit Infotrafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite