Ce avere are noul ministru al Sănătaţii. Câţi bani câştigă Ioana Mihăilă ca endocrinolog la propriul cabinet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihaila are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihaila are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, medic endocrinolog la o clinică din Oradea avea un câştig lunar de circa 1.200 de lei. La capitolul avere, deţine 3 case de locuit, 3 terenuri, un apartament, dar şi alte bunuri şi peste 400.000 de lei în conturi.

Ioana Mihăilă, a preluat, miercuri, 21 aprilie, mandatul de ministru al Sănătăţii.

Fost secretar de stat in Ministerul Sănatăţi, a ajuns în fruntea instituţiei propusă de USR-PLUS, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis pe Vlad Voiculescu.

Veniturile anuale ale Ioanei Mihăilă sunt de 14.400 de lei de la Dermalite SRL, unde este medic specialist endocrinolog, adică un câştig lunar de circa 1.200 de lei, dar şi un dividend de la Dermalite SRL care îi aduc un venit anual de 137.000 de lei.

La capitoul avere, noul ministru al Sănătăţii deţine 3 case în Oradea, cumpărate în perioada 2012-2019, dar şi

un apartament la Cluj, de 52 de metri pătraţi, cumpărat în 2005.

De asemenea, deţine un spaţiu comercial în Oradea, obţinut prin donaţie în 2015, de 437 de metri pătraţi. 

Totodată mai are şi trei terenuri intravilane în Oradea, de 128, 127, respectiv 506 metri pătaţi. Două dintre ele sunt dobândite în 2018, prin cumpărare şi le deţine împreuna cu soţul ei. Iar al treilea teren este dobândit în 2015, prin donaţie. 

Ministrul conduce un Renault Clio, fabricat în 2006, obţinut prin cumpărare. 

Ioana Mihăilă are mai multe conturi în bancă, în care declară, în total, 412.478 de lei şi 285 de dolari. 

De asemenea, Ioana Mihăilă a menţionat mai multe împrumuturi acordate în nume personal, astfel: 337.745 de lei către Osteoprotect SRL, 65.068 de lei către Dermalite SRL şi 20.000 de lei către USR, fiind vorba despre un împrumut pentru campania electorală.

Şi 6.000 de lei către Acs Andrei Robert, fiind vorba tot despre un imprumut pentru campania electorală

Ioana Mihaila mai are, împreuna cu soţul ei, care este tot medic, o clinică medicală, infiinţată în 2011.

Cine e Iona Mihăilă

Potrivit unei biografii transmise de USR-PLUS, Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 şi este de profesie medic primar endocrinolog şi un cunoscut antreprenor în domeniul medical din judeţul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câţiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajaţi, implicaţi în tratarea pacienţilor din judeţ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituţiile de specialitate.

Absolventă a Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă a profesat ca medic endocrinolog în Cluj şi în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obţinerea gradului de medic primar.

A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din judeţul Bihor. Ioana Mihăilă a fost numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii la începutul anului 2021. În această calitate, a coordonat activităţile de gestionare a investiţiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe şi elaborarea componentei de sănătate din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

La  preluare funcţiei de ministrul al Sănătăţii a spus că mandatul său se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe trei priorităţi: atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în sănătate, creşterea accesului la servicii medicale de bază şi reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite