Carmen Dan speculează momentul emoţional format de incidentul de la Rădăuţi: Am transmis propuneri de modificare a Codului Penal

Carmen Dan speculează momentul emoţional format de incidentul de la Rădăuţi: Am transmis propuneri de modificare a Codului Penal

Carmen  Dan vrea modificarea Codului Penal în ceea ce priveşte infracţiunile de ucidere, de ultraj şi de ultraj judiciar  FOTO Mediafax / Ovidiu Matiu

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a anunţat miercuri că au fost transmise Ministerului Justiţiei propuneri de modificare a Codului Penal în ceea ce priveşte infracţiunile de ucidere, de ultraj şi de ultraj judiciar. Practic, Carmen Dan foloseşte momentul emoţional format de incidentul de la Rădăuţi în care un poliţist cagulat a fost tăiat la cap cu o sabie ninja de un interlop pentru a accelera demersul de modificare a legislaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Şi ieri am trecut printr-o situaţie foarte gravă — un poliţist, un angajat al ministerului, un luptător din Departamentul de acţiuni speciale se zbate astăzi între viaţă şi moarte. Mai departe fac menţiunea că în data de 2 august noi am transmis către Ministerul Justiţiei o serie de propuneri de modificare a Codului penal în ceea ce priveşte infracţiunea de ucidere, de ultraj şi de ultraj judiciar", a declarat Carmen Dan la începutul şedinţei de guvern.
Potrivit ministrului Afacerilor Interne, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus că această problematică se regăseşte în pachetul legislativ care vizează modificarea Codurilor Penale, arată Agerpres.
"Am primit răspuns în data de 13 septembrie de la domnul ministru al Justiţiei, care a precizat că problematica ridicată este analizată la nivelul Ministerului Justiţiei, iar ea va face obiectul inserării acestor propuneri în pachetul legislativ sau în procesul de evaluare a Codurilor penale. Îi mulţumesc domnului ministru al Justiţiei şi îl rog în continuare să ne sprijine în acest demers", a mai afirmat Carmen Dan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările