Carantină pentru românii care vin din cele două regiuni din Italia aflate în carantină din cauza coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile vor să-i depisteze la graniţă pe românii care vin din cele două provincii afectate de coronavirus
Autorităţile vor să-i depisteze la graniţă pe românii care vin din cele două provincii afectate de coronavirus

Toţi românii care vin în ţară din cele două regiuni din Italia unde este carantină din cauza coronavirusului - Lombardia şi Veneto - vor fi plasaţi automat în carantină timp de 14 zile în România, indiferent dacă prezintă sau nu simptome, a declarat duminică pentru HotNews.ro Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii responsabil de măsurile de protecţie pentru coronavirus.

GALERIE FOTO

Măsura vine în contextul în autorităţile au informaţii că unii dintre românii din Italia se întorc în aceste zile în România, cu autoturismele personale, cu autocare sau cu avionul, de teama faptului că în Italia s-au înregistrat cele mai multe îmbolnăviri de coronavirus din Europa, arată hotnews.ro

România ar putea fi mai expusă la apariţia de cazuri de infecţie cu noul coronavirus pe teritoriul naţional "din cauza dinamicii călătoriilor cetăţenilor români pe rutele terestre şi aeriene dintre cele două ţări (România şi Italia - n.red.)", admite Ministerul Sănătăţii.

Secretarul de stat Nelu Tătaru mai spune că România are suficiente locuri pentru a plasa oameni în carantină, chiar şi în cazul în care numărul acestora va creşte. Persoanele plasate în carantină sunt ţinute izolate 14 zile şi sunt testate atât la momentul introducerii în carantină, cât şi la ieşirea din carantină, după 14 zile, a precizat Nelu Tătaru.

Nimeni nu poate fenta carantina, dacă se întoarce din zonele afectate de coronavirus. Personalul de la graniţele României a fost suplimentat, iar autorităţile au liste, de la consulatele româneşti din Italia, cu românii stabiliţi în această ţară, mai spune secretarul de stat Nelu Tătaru, care dă asigurări că nimeni nu se poate întoarce din zonele afectate de coronavirus în Italia şi nu poate "fenta" măsura introducerii în carantină.

Măsurile, valabile la toate punctele de frontieră. Măsurile sunt valabile atât la punctele de frontiera terestre, cât şi la cele maritime/ fluviale şi aeriene. Ministerul Sănătăţii spune că va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialisti din cadrul direcţiilor de sănătate publică, inclusiv prin detaşare din alte judeţe si unităţi sanitare.

Unsprezece oraşe din nordul Italiei au fost închise efectiv, sâmbătă, după moartea a două persoane infectate cu noul virus din China. Mai multe cazuri noi au fost înregistrate fără a avea legătură cu focarul original, motiv pentru care unii cred că virusul COVID-19 se transmite precum gripa. Numărul de cazuri de coronavirus din Italia a ajuns la 79 de persoane.

Italia afectată de coronavirus. FOTO EPA-EFE

Este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d'Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo 'Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Coronavirusul s-a extins la Milano şi Torino

Coronavirusul s-a extins şi la Milano, al doilea mare oraş din Italia, dar şi la Torino. Conform medicilor, 60 de infecţii au fost raportate în Peninsulă. Doi pacienţi au murit.​ La doar câteva ore după ce a fost semnalat primul caz de coronavirus din Milano, medicii italieni au anunţat un al doilea pacient cu Covid-2019 în oraş. Este vorba despre un localnic din Mediglia, o suburbie din sudul zonei metropolitane. Pacientul era internat la Spitalul Melegnano, iar, după confirmare, doctorii au decis transferarea lui la Spitalul Sacco.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite