Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, cere prag valoric pentru abuzul în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bombonica Prodana Inquam Photos
Bombonica Prodana Inquam Photos

Fosta soţie a lui Liviu Dragnea, judecată pentru abuz serviciu alături de preşedintele PSD, vrea ca instanţa supremă să sesizeze Curtea Constituţională, invocând necesitatea introducerii unui prag valoric pentru anchetarea acestei infracţiuni. Cerea va fi discutată săptămâna viitoare.

Cererea Bombonicăi Prodana urmează să fie discutată la următorul termen al acestui proces, programat săptămâna viitoare, potrivit Digi 24.

Dacă magistraţii Curţii Supreme acceptă să fie depusă o sesizare la CCR, atunci aceasta va ajunge în atenţia judecătorilor constituţionali, care au luat o decizie în privinţa abuzului în serviciu în vara anului trecut. Atunci, Curtea Constituţională a decis că abuzul în serviciu poate fi considerat infracţiune doar dacă presupune încălcarea unei legi sau ordonanţe, mai arată sursa citată.

Membre PSD, plătite deşi nu au dat pe la muncă

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de  lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

În perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010,  Prodana Bombonica, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins nici un demers de sancţionare a persoanelor respective.

”Această conduită a permis celor două angajate să îşi încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente perioadelor menţionate. Inculpaţilor şi suspectei li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 şi 307 Cod de procedură penală. Precizăm că inculpata Alesu Floarea a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. (comunicat 1314/VIII/3 din 19 septembrie 2014 )” se arată în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite