Bogdan Aurescu, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia: „Nu este nimic special în această decizie”

Bogdan Aurescu, despre expulzarea
unui diplomat român din Rusia: „Nu este nimic special în această decizie”

Bogdan Aurescu FOTO EPA-EFE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat, marţi seară, despre expulzarea unui diplomat român din Rusia, că „nu este nimic special în această decizie”, precizând totodată că reacţia era anticipată.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu este nimic speial în această decizie, de altfel noi am anticipat un astfel de răspuns al părţii ruse. Este o măsură luată în defensivă ca reacţie la măsura pe care noi am luat-o în 26 aprilie”, a declarat, marţi seară, la TVR, Bogdan Aurescu, potrivit news.ro.

„Se practică uneori între state un astfel de răspuns”, a adăugat şeful diplomaţiei române.

Un angajat al Ambasadei României în Rusia a fost declarat marţi persona non grata în replică la expulzarea unui diplomat rus de la Bucureşti. 

Diplomatul român are termen 72 de ore pentru a părăsi teritoriul Federaţiei Ruse.

Aleksei Grişaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, a fost declarat persona non grata. La acel moment, prin ambasadorul rus în România, Valeri Kuzmin, Moscova a calificat decizia Bucureştiului drept „neprietenoasă” şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a „lua măsuri relevante ca răspuns”.

Potrivit MAE, Aleksei Grişaev se deda în România unor activităţi care contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice. Există indicii că ar fi spion GRU şi căuta informaţii din interiorul Guvernului României.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările