Băsescu: BNR a putut să facă adesea ceea ce guvernele nu au reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat astăzi, cu ocazia decorării guvernatorului BNR Mugur Isărescu, că Banca Naţională a României a reuşit adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit.

"Este un semn de recunoştinţă din partea mea şi a românilor, din partea statului român, pentru ceea ce Banca Naţională a făcut de mulţi ani încoace, reuşind adesea să facă ceea ce guvernele nu au reuşit să facă sau să substituie lipsa de profesionalism a guvernelor în menţinerea echilibrelor macro-economice ale României", a declarat şeful statului român în cadrul ceremoniei de decorare a guvernatorului BNR şi a membrilor Consiliului de administraţie al acestei instituţii din perioada 2004 - 2009, relatează Agerpres.

El a subliniat că decorarea se referă la fostul Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale şi la câţiva dintre oamenii principali de decizie din afara Consiliului de Administraţie, mulţumindu-le tuturor pentru 'profesionalism şi devotament', pentru faptul că în multe momente au făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică.

"Aş vrea să vă mulţumesc pentru ceea ce aţi făcut în activitatea dvs., pentru devotamentul faţă de interesele României, pentru ştiinţa de a substitui de multe ori măsuri nesăbuite luate de guverne. Aţi făcut pentru români mai mult decât toată clasa politică în multe momente şi pentru acest lucru vă mulţumesc", a spus preşedintele.

El a mai apreciat că dacă România va intra în zone euro la data propusă, Banca Naţională va avea un merit deosebit de important.

Isărescu: BNR a demonstrat că poate lupta în arena financiar-bancară internaţională
    
La rândul său, guvernatorul Mugur Isărescu a afirmat că Banca Centrală a României a demonstrat că este gata să se lupte de la egal la egal în arena internaţională financiar-bancară.

"Am vrut să demonstrăm că această instituţie este pregătită să se lupte de la egal la egal în arena internaţională financiar-bancară. Dacă până deunăzi BNR era importatoare de asistenţă tehnică, în ultimii ani aceasta a devenit exportatoare de asistenţă tehnică", a afirmat Isărescu.

Potrivit guvernatorului, Banca Centrală va asigura realizarea obiectivelor prevăzute de lege, stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară.

"Noi ne-am făcut datoria faţă de lege şi faţă de ţară. Toţi cei de faţă au fost mânaţi atât de devotament, cât şi de mândria naţională", a adăugat şeful BNR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite