Avocaţii nu mai vor expertiză la Luvru, ci în Olanda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea test privind conţinutul cenuşii din soba Olgăi Dogaru, din Carcaliu (judeţul Tulcea), va avea loc în Olanda, anunţă avocatul principalilor suspecţi în dosarul tablourilor furate şi distruse de la Kunsthal, Cătălin Dancu.

„Procurorii au acceptat cererea noastră privind obţinerea unei a doua opinii. Clienţii mei  susţin că tablourile nu au fost distruse, iar eu îl cred. Noua expertiză va arăta că nu există nicio dovadă că tablourile au fost arse“, a declarat astăzi, pentru cotidianul olandez NRC Handelsblad, avocatul lui Olgăi şi al lui Radu Dogaru.

Deocamdată, „DIICOT nu a primit nicio cerere privind efectuarea unei a doua expertize în această cauză. Cel puţin oficial nu a fost depus niciun document în acest sens la dosar“, precizează, pentru „Adevărul“, un reprezentant al instituţiei.

La rândul lor, autorităţile olandeze au precizat că nu au fost informate privind intenţia avocaţilor români.

După termenul de ieri din procesul „Jafului Secolului“, apărătorii celor şase inculpaţi din acest dosar au anunţat că vor contesta expertiza Muzeului Naţional de Istorie, care a concluzionat că cel puţin trei picturi în tehnica ulei pe pânză ar fi fost arse. Ieri, avocaţii anunţau că a doua expertiză ar fi urmat să aibă loc la Muzeul Luvru, din Paris. Potrivit unor surse judiciare, procedura presupune ca în cazul unei a doua expertize, aceasta să fie achitată de partea care o solicită. Analizele efectuate la Muzeul Naţional de Istorie au costat câteva zeci de mii de euro, şi ar fi, potrivit unor surse, de câteva ori mai puţin costisitoare decât cele efectuate la instituţii din Vestul Europei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite