Avalanşa i-a trimis să se iubească în Rai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţii Gruia, rătăciţi în Munţii Ţarcu la jumătatea lunii decembrie, au fost găsiţi morţi sâmbătă. Salvamontiştii şi câteva zeci de localnici din Borlova au fost şocati de urmele găsite: cei doi s-au ţinut de mână până în ultima clipă de viaţă.

Povestea de dragoste a meteorologului Ionuţ Gruia (33 de ani) şi a soţiei sale, Adriana (20 de ani), are un final tragic. După şase luni de la dispariţia lor, salvamontiştii i-au găsit morţi. În timpul căutărilor, un localnic a alunecat în zăpada de trei metri, iar când salvamontiştii l-au tras, au scos de sub zăpadă şi trupul fetei.

 Ionuţ şi Adriana au fost găsiţi în căldarea Sadovanu, la numai 200 de metri de staţia meteorologică la care încercau să ajungă. „Sunt răvăşită de durere", a spus Paraschiva Gruia, mama lui Ionuţ. „Ionuţ era bine echipat. Sunt sigur că măcar el s-ar fi putut salva, însă a preferat să fie alături de soţia sa, până când moartea i-a despărţit", a spus şi unul dintre cei care au participat la căutări.

Salvamontiştii au trecut de multe ori prin zonă, dar stratul de zăpadă gros de aproape zece metri i-a împiedicat să găsească ceva. „Probabil, tinerii au ajuns pe o cornişă, deasupra căldării Sadovanu. Viscolul puternic i-a dezechilibrat şi au fost îngropaţi în zăpada din căldare", a precizat Horaţiu Cocie, salvamontistul care a coordonat operaţiunea din acest weekend. Starea bună de conservare a trupurilor poate fi explicată prin zăpada din acest an, de pe Muntele Ţarcu. La începutul lunii iunie, grosimea lui depăşea 10 metri în căldare.

Cei doi s-au rătăcit în Munţii Ţarcu, la 19 decembrie, când Ionuţ a coborât de pe munte pentru a-şi întâmpina soţia. Cei doi ar fi trebuit să-şi petreacă sărbătorile de iarnă la staţia meteo, unde tânărul era de serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite