Astra ar putea scăpa de o parte din datorii. Curtea Supremă i-a admis recursul în litigiul cu CNADNR pentru plata unei poliţe de 95 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veste bună pentru compania de asigurări Astra, pentru care ASF a cerut recent intrarea în faliment. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis marţi recursul în litigiul cu CNADNR, care vizează o potenţială obligaţie de plata de 95 milioane lei pentru societatea controlată de omul de afaceri Dan Adamescu.

Curtea Supremă a mai stabilit că termen pentru soluţionarea recursului, dată de 9 februarie 2016. Astra, împotriva căreia ASF a cerut în instanţa, în această lună, deschiderea procedurii falimentului, ar trebui să achite către CNADNR suma de 93,93 milioane de lei în baza unei poliţe emise în favoarea Romstrade, companie aflată în insolvenţă, pentru realizarea unui tronson de autostrada.

"Admite în principiu recursul declarat de recurentă-pârâtă SOCIETATEA ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA SĂ Bucureşti. Stabileşte termen pentru soluţionarea recursului la 9 februarie 2016, cu citarea părţilor", se arată în soluţia dată în 29 septembrie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La 7 aprilie 2015, CNADNR a blocat conturile Astra Asigurări, pentru a recupera garanţia acordată de societatea de asigurări firmei Romstrade, în contractul Transalpina.

„CNADNR a obţinut în justiţie o hotărâre judecătorească definitivă şi executorie care a obligă Astra la plata sumei de 95 milioane de lei, în baza unei poliţe. KPMG, în calitate de administrator special al societăţii Astra Asigurări, a informat ASF că un executor judecătoresc a blocat marţi conturile Astra prin înfiinţarea popririi asupra acestora. În perioada următoare, Astra va efectua plata acestei sume. Astra a atacat sentinţa prin recurs, care nu s-a încheiat”, a declarat la vremea respectivă prim-vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Cornel Coca-Constantinescu.

La 8 septembrie 2015, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a depus la Tribunalul Bucureşti cererea pentru deschiderea procedurii de faliment a Astra Asigurări, căreia ASF i-a retras autorizaţia de funcţionare la finele lunii august, după ce planul de redresare financiară a companiei a eşuat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite