Ambasada Statelor Unite ale Americii tipăreşte din nou vize. Românii sunt sfătuiţi totuşi să nu îşi cumpere bilete înainte de a primit paşaportul

Ambasada Statelor Unite ale Americii tipăreşte din nou vize. Românii sunt sfătuiţi totuşi să nu îşi cumpere bilete înainte de a primit paşaportul

Ambasada SUA a întâmpinat probleme tehnice privind tipărirea vizelor

Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) a început să tipărească vize temporare şi de imigrare, după ce timp de două săptămâni acest proces nu a fost posibil din cauza unor probleme tehnice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Probleme tehnice nu au dispărut în totalitate, motiv pentru care instituţia recomandă în continuare tuturor celor care au primit aprobare pentru viză să nu cumpere bilete de avion sau să plătească rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza, potrivit unui comunicat emis al Secţiei Consulare a Ambasadei SUA la Bucureşti..

„Ambasada SUA la Bucureşti a început să tipărească vize temporare şi de imigrare. Cu toate acestea, este posibil să întâmpinăm dificultăţi tehnice în unele cazuri. Lucrăm intens pentru eliberarea tuturor vizelor în cel mai scurt timp şi predarea paşapoartelor firmei de curierat (TNT) pentru livrare. Vă recomandăm să NU cumpăraţi bilete de avion sau să plătiţi rezervarea la hotel înainte de a primi paşaportul cu viza sau paşaportul american”, se arată în comunicatul de presă.

Pe 16 iunie, pe site-ul Ambasadei SUA a fost postat un mesaj referitor la problemele tehnice la nivel global cu care se confruntă Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport.

„Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat se confruntă în prezent cu probleme tehnice la nivel global în procesarea paşapoartelor şi vizelor, indiferent de ţară, categorie de viză sau paşaport. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create şi vă asigurăm că se lucrează asiduu la restabilirea funcţionalitaţii întregului sistem", se arată într-un anunţ postat pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti.

Secţia Consulară preciza atunci că nu poate tipări vize (de imigrare şi temporare) aprobate după data de 8 iunie 2015.

„Suplimentar, Ambasadele şi Consulatele SUA nu pot procesa formularele DS-160 completate după data de 9 iunie 2015", se mai arată în anunţ.

„Persoanele care au interviuri programate în perioada 14-20 iunie 2015 trebuie să efectueze o reprogramare, dacă au completat formularul DS-160 după data de 9 iunie 2015. Interviurile pot fi reprogramate urmând instrucţiunile de pe acest site. Solicitanţii de viză care au completat formularul DS-160 înainte de 9 iunie 2015 pot susţine interviul deja programat", mai preciza Secţia Consulară a Ambasadei SUA.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările