Ambasada României la Washington l-a decorat pe fostul adjunct al asistentului secretarului apărării pentru politica europeană şi NATO

Ambasada României la Washington l-a decorat pe fostul adjunct al asistentului secretarului apărării pentru politica europeană şi NATO

James J. Townsent Jr (stânga) şi George Maior (dreapta) FOTO Ambasada României

Ambasada României la Washington l-a decorat joi pe James J. Townsent Jr, jost adjunct al asistentului secretarului apărării pentru politica europeană şi NATO cu Ordinul Naţional Steaua României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat de presă al ambasadei, George Maior a subliniat că decorarea „este o recunoaştere a angajamentului SUA pentru apărarea colectivă, apărarea ţării noastre şi securitatea euro-atlantică, a faptului că împărtăşim valorile democrşţiei şi libertăţii, precum şi că avem acelaşi drum pentru securitate şi prosperitate”.

La ceremonie au mai participat actuali şi foşti oficiali americani din Consiliul Securităţii Naţionale, Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, precum şi membri ai corpului diplomatic.

Aceştia din urmă au lăudat activitatea lui James J. Townsend şi au apreciat rolul României în efortul de consolidare a capacităţilor de apărare şi sacrificiile militarilor români din zonele de război.

„James J. Townsend Jr. a exprimat recunoştinţă pentru distincţia primită, precizând că aceasta reflectă, totodată, parcursul extraordinar al ţării noastre în relaţia cu SUA, calitatea de lider a României pentru promovarea intereselor strategice comune,  precum şi efortul colectiv al tuturor celor care au făcut posibilă o asemenea reuşită de excepţie”, subliniază Ambasada României la Washington.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: