Al doilea poliţist de penitenciare confirmat cu noul coronavirus la Jilava. ANP: Continuă testatea angajaţilor şi a deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea angajat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) de la Penitenciarul Jilava a fost confirmat pozitiv la testul anti-coronavirus. Primul anjgajat al unităţii de detenţie de la Jilava, care a fost confirmat pozitiv în cursul acestei săptămâni, a avut contact cu alţi 33 de colegi.


„La testele efectuate angajaţilor contacţi, a fost obţinut un singur nou rezultat pozitiv, cel al unui poliţist de penitenciare care şi-a exercitat atribuţiile de serviciu în sectorul administrativ. De asemenea, primele rezultate ale testelor efectuate în rândul deţinuţilor sunt negative. Se continuă procesul de testare, atât a cadrelor, cât şi a persoanelor private de libertate contacţi. Administraţia locului de deţinere aplică îndrumările Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov. Totodată, se continuă implementarea măsurilor igienico-sanitare, monitorizarea medicală a tuturor deţinuţilor şi triajul epidemiologic al angajaţilor, la intrarea şi ieşirea din serviciu, conform planificărilor”, se arată într-un comunicat ANP.

Un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate ar fi intrat în contact cu angajatul de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava confirmat cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat ANP.

„Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta", informează un comunicat de miercuri al ANP.

Astfel, preventiv, cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, fiind testaţi pentru SARS-CoV-2 în cursul zilei de miercuri.

De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.

Conform sursei citate, „în eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/ contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie”.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite