Adrian Sobaru va fi cercetat sub control judiciar după ce instanţa a decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a rupt cu maşina o barieră de acces de la Guvern, va fi cercetat sub control judiciar, după ce Judecătoria Sectorului 1 a decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu dispusă pe 25 septembrie. Decizia nu este definitivă, ea poate fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit hotărârii, Adrian Sobaru, care va fi cercetat sub control judiciar, nu va avea voie să părăsească municipiul Bucureşti.  După şedinţa de judecată din 3 octombrie, avocatul lui Sobaru a declarat că nu se impune o expertiză psihiatrică în cazul clientului său şi că acesta a protestat la Guvern, în felul în care a făcut-o, pentru că avea o nemulţumire, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de "solidaritate şi de compasiune" lui Adrian Sobaru, vineri, şi a spus că Guvernul nu va depune plângere împotriva acestuia, pentru faptul că a forţat intrarea în curtea Palatului Victoria, admiţând că Sobaru are nevoie de asistenţă medicală, nu să fie arestat.

Arestat pentru deranjarea ordinii publice

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în urmă cu o săptămână, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Avocatul lui Sobaru a spus atunci că este mulţumit de decizia dispusă de judecător, precizând că se va consulta cu clientul său dacă o va ataca. El a adăugat că Adrian Sobaru şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor şi a arătat că o regretă.

Joia trecută, după mai multe ore de audieri, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au decis să formuleze o cerere de arestare preventivă a lui Sobaru.

Adrian Sobaru este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce, în 24 septembrie, a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. Ulterior, el a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri, până când a fost imobilizat de jandarmi.

Greva foamei în mai

În luna mai, Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Române, a intrat în greva foamei şi a protestat în faţa televiziunii publice.

„Sunt în greva foamei în faţa Televiziunii Române. Astăzi nu vorbesc, sunt legat la gură, căci n-am voie. Asta înseamnă presă în România. Pentru anumite persoane! Poate mâine pot vorbi?”, a declarat în mai Sobaru, citat de Mediafax.

El nu a precizat care sunt motivele pentru care a decis să apeleze la această formă de protest.

Gest extrem în Parlament

La şedinţa comună a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, electricianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului, într-o tentativă de sinucidere, în semn de protest, el strigând: „Boc, aţi luat drepturile copiilor”. 

Sobaru a căzut de la o înălţime de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. El purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite