Acţiune de amploare a poliţiştilor. Controale în toate pieţele din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de controale au loc astăzi în toate pieţele din Capitală, dar şi în zone din apropierea acestor centre. Acţiunea poliţiştilor vizează pieţele în care se vând atât produse alimentare, cât şi haine sau încălţăminte. Mii de produse cu nereguli au fost descoperite de anchetatori, printre care 2.500 de ouă şi 900 de litri de vin.

UPDATE În trei ore de la începerea acţiunii, poliţiştii au confiscat 4.500 de ţigarete, 2.500 de ouă, 900 de litri de alcool, 550 de kilograme de legume ţi fructe, 200 de kilograme de peşte, peste 50 de kilograme de lactate şi 150 de cd-uri piratare. 

Totodată, au fost aplicate 190 de amenzi în valoare de aproape 170.000 de lei şi au fost constatate 19 infracţiuni de evaziune fiscală şi drepturi de autor.

UPDATE Potrivit Poliţiei Capitalei, în mai puţinde două ore de la începerea controalelor, anchetatorii au aplicat 70 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 100.000 de lei. De asemenea, au fost descoperite 2.000 de ouă, 300 litri de vin, 200 de kilograme de legume şi 1.400 de ţigarete.

În urma controalelor au fost descoperite şi peste 500 de kilograme de produse lactate suspectate că ar fi contrafăcute.

Peste 350 de poliţişti bucureşteni participă sâmbătă la o acţiune ce vizează combaterea evaziunii fiscale, comerţului stradal, dar şi a produselor ce nu respectă normele legale. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Emilia Mihai, sunt controlate toate pieţele din Bucureşti fiind vizate controlul produselor alimentare, dar şi nealimentare. De asemenea, sunt vizaţi şi comercianţii pentru a stabili dacă aceştia întocmesc sau nu contracte de muncă angajaţilor. 

„Acţiunea are caracter preventiv. Am înteţit aceste activităţi încă de săptămâna trecută pentru că se apropie Sărbătorile Pascale şi ne dorim ca cetăţenii să fie în siguranţă, iar produsele pe care le cumpără să fie în conformitate cu normele legale”, a declarat Emilia Mihai.

Aceasta a precizat că un prim caz a fost semnalat în Piaţa Crângaşi unde au fost găsite produse lactate ce conţineau şi apă.

La această acţiune participă şi inspectorii ai Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), dar şi poliţişti ai Brigăzii Rutiere şi ai Poliţiei Locale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite