Accesul persoanelor fără mască de protecţie interzis în Curtea de Apel. Studiul dosarelor, doar cu programare telefonică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) arată că justiţiabilii, avocaţii şi procurorii vor fi testaţi cu ajutorul termoscannerelor la intrarea în sediul instanţei, iar cei cu temperature mai mare sau egală cu 37,5 nu vor fi lăsaţi să intre. În arhive, consultarea dosarelor se va face doar în baza unei programări telefonice, la numerele de mobil puse la dispoziţie de instanţă

Instanţa a emis un set de reguli privind accesul în sediu după ce Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat, marţi, prin Hotărârea nr. 734, măsuri privind desfăşurarea activităţii administrativ-judiciare în instanţele judecătoreşti începând cu data de 15 mai 2020.

La Curtea de Apel Bucureşti, în Palatul de Justiţie, acolo unde funcţionează şi Judecătoria Sectorului 5, purtarea măştii de protecţie este obligatorie.

„Personalul Jandarmeriei care asigură paza sediului instanţei şi supraveghează securitatea accesului în incintă va interzice accesul în sediul instanţei al persoanelor care nu poartă mască de protecţie. În situaţii excepţionale, pentru persoanele care nu au mască de protecţie, aceasta va fi pusă la dispoziţie de către instanţă”, se arată într-un comunicat al CAB remis „Adevărul”.

De asemenea, completele de judecată vor interzice accesul în săli a persoanelor care nu poartă mască de protecţie sau vor dispune îndepărtarea din sală a celor fără mască.

La ce numere de telefon pot să îşi facă programare justiţiabilii

La intrarea în sediul instanţei, justiţiabilii, reprezentanţii acestora, avocaţii, procurorii, vor fi testaţi de către personalul Jandarmeriei cu ajutorul termoscannerelor şi nu va fi permis accesul celor care prezintă temperature 37,5 sau mai mare, potrivit documentului citat.

Consultarea dosarelor în arhive, obţinerea de informaţii, precum şi orice alte solicitări care se înscriu în sfera activităţii cu  publicul desfăşurate de compartimentele de arhivă şi registratură, se vor face numai în baza unei programări telefonice anterioare, cu cel puţin două zile înainte.

Programarea se face la numerele de telefon mobil alocate fiecărei secţii, după cum urmează:

  • Secţia I penală – 0730.999.717
  • Secţia a II-a penală – 0730.999.716
  • Secţia a III-a civilă – 0730.999.709
  • Secţia a IV-a civilă – 0730.999.711
  • Secţia a V-a civilă – 0730.999.715
  • Secţia a VI-a civilă – 0730.713.001
  • Secţia a VII-a conflicte de muncă – 0730.999.707
  • Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal – 0730.999.724
  • Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal – 0730.999.701

De asemenea, CAB recomandă justiţiabililor să folosească mijloacele proprii pentru a efectua fotocopii ale documentelor din arhive (telefoane mobile, tablete) şi să se încadreze într-un interval de timp de 15 minute. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite