Şeitan: Mi-e greu să cred că salariile vor fi majorate cu 18% în 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministrul al Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că este posibilă o creştere a salariului minim, anul viitor, însă este prea devreme pentru a se putea spune care va fi procentul de majorare. Totodată, el a precizat că-i vine greu să creadă că s-ar putea ajunge la o creştere de 18%, după cum s-a vehiculat.

Mihai Şeitan a declarat, la Realitate TV, că o eventuală creştere a salariului minim pe economie este posibilă în 2011, dar nu se poate spune, deocamdată, cu ce procent.

Citeşte şi:
Băsescu: Redresarea economică şi socială nu va genera şi creşterea cererii forţei de muncă

"Nu cred că se poate spune acum un procent anume de majorare. Mi-e greu să cred că se poate ajunge la un procent de 18%, aşa cum s-a vehiculat. Probabil că domnii Stolojan şi Botiş au făcut nişte analize atunci când au înaintat acest procent de majorare a salariilor. Sper ca eforturile Guvernului să ducă la o creştere cu două cifre", a declarat Mihai Şeitan, la Realitatea TV.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, luni seară, la o emisiune a Televiziunii Române, că este posibilă o revenire la nivelul salarial dinaintea reducerii de 25%, dacă vor fi concediaţi suficienţi angajaţi din aparatul de stat.

Băsescu: Dacă legile pensiilor, salarizării şi bugetului nu trec, România iese din acordul cu FMI

De asemenea, Traian Băsescu a prezentat şi stadiul restructurărilor. 27.000 de bugetari au fost concediaţi în perioada ianuarie - septembrie 2010. De trei ori mai puţini decât se angajase Guvernul în faţa FMI, pentru acest an.

"Dacă personalul este suficient de mic numeric pentru a se putea da 100% reducerea de anul trecut, cu siguranţă se va da. Din ianuarie până în septembrie, reducerea de personal a fost de 27.000", a explicat preşedintele Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite