Şapte percheziţii domiciliare, în judeţul Mureş, într-un dosar evaziune fiscală de peste 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii în mureş într-un dosar de evaziune fiscală de 100.000 de lei FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea (arhivă)
Percheziţii în mureş într-un dosar de evaziune fiscală de 100.000 de lei FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea (arhivă)

Şapte percheziţii domiciliare au loc în judeţul Mureş, miercuri, într-un dosar penal de evaziune fiscală, în domeniile comerţului, construcţiilor şi transporturilor. Prejudiciul cauzat este de peste 100.000 de lei. 2 mandate de aducere vor fi puse în executare.

Percheziţiile domiciliare sunt puse în aplicare la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, potrivit Poliţiei Române.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că, în cursul anului 2014, reprezentanţii unor firme din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii comerciale fictive, cu o altă societate de tip ,,fantomă” şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Obiectele de activitate ale societăţilor implicate sunt comerţul cu amănuntul de piese şi accesorii pentru autovehicule, comerţul cu ridicata al maşinilor pentru industria minieră şi construcţii,  activităţi de realizare a softului la comandă,  exploatare forestieră,  transporturi rutiere de mărfuri şi salubritate. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat, până în prezent, la peste 100.000 de lei, potrivit sursei citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite