ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile. Arhiepiscopul Tomisului va ţine slujbă la miezul nopţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalt Prea Sfinţitul Teodosie
Înalt Prea Sfinţitul Teodosie

Arhiepiscopul Tomisului sfidează în continuare regulile pandemiei. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va ţine, la miezul nopţii, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române, care a cerut ca slujbele să nu se ţină după ora 23:00

În întreaga ţară este valabilă carantina de noapte. Cetăţenii nu au voie să circule între orele 23:00 şi 5:00 fără motive bine întemeiate.În plus, municipiul Constanţa se află sub carantină până la 1 ianuarie 2021, arată digi24.ro.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Tomisului, joi, începând cu ora 21, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie va citi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la mănăstirea Văcăreştii noi din apropierea localităţii Lumina.

De la ora 21.40, împreună cu PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, va oficia Vecernia cu Litie la biserica „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanţa (zona Inel II). 

De asemenea, de la ora 23.15, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Te Deum pentru mulţumire şi pentru binecuvântare a Noului An calendaristic şi Molitfele Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Totodată, în prima zi a anului, de la ora 8.30, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa.

Asta în timp ce la Catedrala Patriarhală, slujba care ar fi trebuit ţinută la miezul nopţii, se ţine joi după-amiază, recomandarea fiind valabilă pentru întreaga ţară. ”Slujba de binecuvântare a Noului An, care se oficia la miezul nopţii trecerii dintre ani, va fi oficiată anul acesta imediat după slujba Vecerniei”, a transmis Patriarhia Română. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite